the doctors blog

Άγχος , Κατάθλιψη & η συνταγή της ευτυχίας

τέλος το άγχος

Άγχος & Κατάθλιψη : Μπορούμε να τα νικήσουμε


Η συνταγή της ευτυχίας δεν είναι ίδια για όλους, αφού πρόκειται για τη δημιουργία μιας νευροχημικής ισορροπίας του καθενός μας που συσχετίζεται με μια αίσθηση της ευτυχίας. Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κατάλογο των επτά νευροχημικών στοιχείων  ως υποτυπώδη κατάλογο καταγραφής και ελέγχου των καθημερινών συνηθειών σας , ώστε να κρατήσετε τη ζωή σας ισορροπία. Εστιάζοντας σε επιλογές  τρόπου ζωής με τις οποίες θα εκκρίνεται στον οργανισμό μας κάθε μία από αυτές τις νευροχημικές ουσίες θα αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για ευτυχία σε όλους τους τομείς.

Ενδοκανναβινοειδή:

«Το στοιχείο της ευδαιμονίας" ενδοκανναβινοειδή είναι η αυτο-παραγόμενη κάνναβη. Συμπεραίνουμε ότι κάθε ένα τέτοιο στοιχείο δρα σαν ένα κλειδί που γλιστρά σε μια διαφορετική κλειδαριά του συστήματος των κανναβινοειδών και μεταβάλλει τις αντιλήψεις και τις καταστάσεις της συνείδησης με διάφορους τρόπους.

Η ντοπαμίνη:

"Το στοιχείο της επιβράβευσης". Η ντοπαμίνη είναι υπεύθυνη για την ανταμοιβή με γνώμονα τη συμπεριφορά και την ευχαρίστηση που επιδιώκουμε

Η ωκυτοκίνη:

«Το στοιχείο της σύνδεσης». Η ωκυτοκίνη είναι μια ορμόνη που συνδέεται άμεσα με το ανθρώπινο συναισθηματικό δέσιμο και την αύξηση της εμπιστοσύνης και αφοσίωσης. Σε ορισμένες μελέτες, υψηλά επίπεδα της ωκυτοκίνης έχουν συσχετιστεί με το ρομαντικό δεσμό .

Ενδορφίνη:

"Το στοιχείο που σκοτώνει τον πόνο". Οι ενδορφίνες  παράγονται από την υπόφυση και τον υποθάλαμο κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης, τη σεξουαλική επαφή και τον οργασμό.

GABA:

"Το στοιχείο κατά του άγχους". GABA είναι το ανασταλτικό στοιχείο που επιβραδύνει την πυροδότηση των νευρώνων και δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας. Μπορείτε να αυξήσετε GABA φυσικά από την πρακτική της γιόγκα ή τον διαλογισμό, χαλαρώνοντας.

Η σεροτονίνη:

 "Το στοιχείο της εμπιστοσύνης". Τελικά η σχέση μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων σεροτονίνης και της έλλειψης  του αισθήματος απόρριψης και της ευαισθησίας επιτρέπει στους ανθρώπους να θέσουν τον εαυτό τους σε καταστάσεις που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση, να αυξήσουν τα συναισθήματα της ικανότητας και δημιουργούν μια αίσθηση του ανήκειν.

Αδρεναλίνη:

 "Το στοιχείο της ενέργειας". Η αδρεναλίνη, γνωστή ως επινεφρίνη, παίζει μεγάλο ρόλο στο μηχανισμό μάχης ή φυγής. Η απελευθέρωση της επινεφρίνης είναι συναρπαστική και δημιουργεί ένα κύμα ενέργειας. Η αδρεναλίνη προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού, της αρτηριακής πίεσης, και λειτουργεί προκαλώντας ασήμαντη  στένωση των αιμοφόρων αγγείων και  αύξηση της ροής του αίματος σε μεγαλύτερους μυς.


Αισθάνεστε μελαγχολία. Εμφανίζετε συμπτώματα άγχους & κατάθλιψης

Ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με το πρόβλημα που σας απασχολεί και τη θεραπεία του από τον  Εξειδικευμένο Ψυχίατρο του The Doctors×

Άγχος , Κατάθλιψη & η συνταγή της ευτυχίας
Τι είναι η ευτυχία;
Περίληψη
Το άγχος ,η κατάθλιψη είναι ασθένειες του σύγχρονου ανθρώπου. Η συνταγή της ευτυχίας βρίσκεται στα νευροχημικά στοιχεία που παράγει ο ίδιος μας ο οργανισμός
Ειδικότητα
Ψυχιατρική
Σύνταξη
Δρ. Στογιόγλου Δημήτριος
Τροποποίηση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός5,0/5 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
άγχος, κατάθλιψη, διαχείριση άγχους, ψυχίατρος, αντιμετώπιση άγχους, ευτυχία, θλίψη, λύπη, ντοπαμίνη, σεροτονίνη, αδρεναλίνη, ενδορφίνη, ωκυτοκίνη, μελαγχολία
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια