the doctors blog

Κοιλιοπλαστική - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Κοιλιοπλαστική - Πλαστική στην κοιλιά

Κοιλιοπλαστική - Πλαστική στην κοιλιά


Πλήθος παραγόντων, όπως το υπερβολικό βάρος, η εγκυμοσύνη, πρόβλημα μετά την καισαρική τομή κ.α οδηγούν στο υπερβολικό τέντωμα της κοιλιάς. Οι δίαιτες και η συστηματική σωματική άσκηση δεν βοηθούν  και πολύς κόσμος καταφεύγει στην κοιλιοπλαστική. Η Πλαστική της Κοιλίας αποτελεί μια αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος. Σκοπό έχει να διορθώσει δυσμορφίες του δέρματος, του λιπώδους ιστού και του μυϊκού τοιχώματος να  προσδώσει μια αρμονία στο σώμα και να τονώσει την αυτοπεποίθηση σας.

Η πρώτη συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό


Κατά την επίσκεψη σας, θα συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σχετικά με τις αλλαγές που θα θέλατε να κάνετε στην εμφάνισή σας. Επειδή πρόκειται για μία εντελώς προσωπική απόφαση, θα πρέπει να έχετε όλο το χρόνο για να συζητήσετε όλες τις ανησυχίες και τις επιθυμίες σας.

Εσείς θα πρέπει να τον ενημερώσετε εάν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή και για την γενική κατάσταση της υγείας σας.

Η ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τις επιλογές και τα οφέλη μίας τέτοιας επέμβασης είναι το κλειδί για να πάρετε τη σωστή απόφαση. Επειδή πρόκειται για μία εντελώς προσωπική απόφαση, θα πρέπει να έχετε όλο το χρόνο για να συζητήσετε όλες τις ανησυχίες και τις επιθυμίες σας. Βεβαιωθείτε μετά από τη συνάντηση ότι έχετε μάθει όλα όσα θα θέλατε για αυτήν την επέμβαση.


Πώς γίνεται η κοιλιοπλαστική;


  • Ο αναισθησιολόγος χορηγεί την αναισθησία και ακολουθεί ο καθαρισμός της περιοχής με αντισηπτικό.
  • Η τομή γίνεται οριζοντίως, χαμηλά, ακριβώς επάνω από το τριχωτό του εφηβαίου, όπως σε μια καισαρική, για να σκεπάζεται από το μαγιό ή το εσώρουχο. Ακολούθως το δέρμα μαζί με το υποδόριο λίπος αποκολλούνται στο φυσιολογικό επίπεδο από τους μύες του κοιλιακού τοιχώματος, μέχρι σχεδόν το ύψος των πλευρών. Ο ομφαλός ξεχωρίζεται από το γύρω δέρμα. Έτσι το δέρμα που βρίσκεται κάτω από τον ομφαλό και περισσεύει, μπορεί να αφαιρεθεί, μαζί με τις ραγάδες, ουλές κλπ., ενώ αυτό που ήταν πάνω από τον ομφαλό μπορεί να τραβηχτεί προς τα κάτω και να συρραφεί με το δέρμα στη γραμμή του εφηβαίου.
  • Η ύπαρξη εγχειρητικών ουλών από προηγούμενες επεμβάσεις, λαμβάνεται υπόψιν στον σχεδιασμό της επέμβασης , για την ολοκληρωτική αφαίρεση ή βελτίωσή τους.
  • Οι κοιλιακοί μύες συσφίγγονται, συμπλησιάζοντας την μεταξύ τους χαλαρή περιτονία με προσεκτική συρραφή, όπως σε μια κήλη.
  • Στο μέρος του τεντωμένου πια κοιλιακού δέρματος που αντιστοιχεί ο ομφαλός, γίνεται ένα αντίστοιχο άνοιγμα και γίνεται η συρραφή του.
  • Η συρραφή γίνεται με ειδικά εσωτερικά ράμματα.
  • Τοποθετείται λεπτή παροχέτευση και η τομή καλύπτεται μόνο με κολλητική ταινία. Μία μικρή γάζα τοποθετείται στη θέση του ομφαλού. Άλλες γάζες η επίδεσμοι δεν χρησιμοποιούνται.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση στην κοιλιά;


Η πλαστική κοιλιάς συνήθως διαρκεί τρεις ώρες
.

Ποιο είναι το κόστος της πλαστικής κοιλιάς - της κοιλιοπλαστικής;


Ενημερωθείτε σχετικά με το  κόστος της κοιλιοπλαστικής ;


Μετά την κοιλιοπλαστική τι πρέπει να προσέξω ;


Ενημερωθείτε για την ανάρρωση μετά την πλαστική κοιλιάς
×

Ο Εξειδικευμένος σας Πλαστικός Χειρουργός:
Κοιλιοπλαστική - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε
Πλαστική στην κοιλιά : Κοιλιοπλαστική
Περίληψη

Υπερβολικό βάρος, εγκυμοσύνη, μετά την καισαρική τομή : Λύση η Κοιλιοπλαστική. Πως γίνεται. Η ανάρρωση μετά την πλαστική στην κοιλιά. Ποιο είναι το κόστος ;

Ειδικότητα
Πλαστική Χειρουργική
Σύνταξη
Δρ. Παντελίδης Μάνος
Τροποποίηση: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός4,7/5 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
κοιλιοπλαστική, πλαστική στην κοιλιά, πλαστική κοιλίας
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια