the doctors blog

PRP - Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου

mesotherapeia prosopou prp


Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP : To φυσικό λίφτινγκ

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου PRP (Platelet Rich Plasma treatment) είναι μια νέα μέθοδος επανόρθωσης και ανάπλασης του προσώπου η οποία αξιοποιεί συστατικά του ίδιου του οργανισμού, όπως αυξητικούς παράγοντες και συστατικά του αίματος, επιτυγχάνοντας ασφαλώς τη φυσική αναγέννηση του δέρματος, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία έχει χαρακτηριστεί τα τελευταία χρόνια ως το "μη χειρουργικό lifting" που με φυσικό τρόπο χαρίζει στο πρόσωπο σύσφιξη, σφριγηλότητα, ζωντάνια, λάμψη και νεανικότητα.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας είναι : 

 • Η μακροβιότητα του αποτελέσματος και ο φυσικός τρόπος απόκτησής του. 
 • Το γεγονός ότι χάρη στη χρήση αυτόλογου υλικού αντί χημικών διαλυμάτων δεν υπάρχει κίνδυνος πιθανής αλλεργικής αντίδρασης. 

Τα πλεονεκτήματα αυτά την καθιστούν μέθοδο αναντικατάστατη και την πιο ανταγωνιστική ανάμεσα σε κάθε θεραπευτική προσέγγιση ανάπλασης και αναγέννησης της επιδερμίδας.


Φυσική αντιγήρανση σε πρόσωπο, λαιμό & τριχωτό της κεφαλής

Η μεσοθεραπεία PRP εφαρμόζεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, των γραμμών έκφρασης και των ρυτίδων, τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος σε λαιμό και πρόσωπο, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, καθώς και την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων όπως ουλές ακμής, τριχόπτωση και αλλωπεκία.


Μεσοθεραπεία prp προσώπου

Η διαδικασία

 • Η μέθοδος πραγματοποιείται στο ιατρείο όπου μετά από μια μικρής ποσότητας αιμοληψία διαχωρίζουμε με ειδική τεχνική τα συστατικά του αίματος και από αυτά λαμβάνουμε ξεχωριστά το πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες πλάσμα (PRP - Platelet Rich Plasma), αλλά και το φτωχότερο  σε αιμοπετάλια πλάσμα (PPP-Platelet Poor Plasma). 


PRP Αυτόλογη ΜεσοθεραπείαΈχει μεγάλη σημασία αυτού του είδους η επεξεργασία, καθώς με άλλη τεχνική θα εγχύσουμε το πλούσιο πλάσμα στο πρόσωπο και με άλλη το φτωχότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί το πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες πλάσμα του αίματος θα ενεργοποιήσει τα βλαστοκύτταρα, ενώ το φτωχότερο, τους ινοβλάστες μέσω μικρονυγμών για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

 • Αφού έχει τοποθετηθεί στο πρόσωπο αναισθητική κρέμα -και εφόσον έχουμε εξασφαλίσει συνθήκες αντισηψίας- πραγματοποιούμε την έγχυση του πλούσιου πλάσματος με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας σε μικρό βάθος. 
 • Στη συνέχεια το φτωχότερο σε αυξητικούς παράγοντες πλάσμα το εγχύουμε -με τη χρήση dermapen (microneedling)- την τεχνική των μικρονυγμών, δηλαδή, σε πιο επιφανειακές στιβάδες του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε την κατανομή του πλάσματος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια δέρματος.


Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας όταν υπάρχουν προβλήματα όπως : Νεοπλασίες, αρρύθμιστος σακχαρώδης διαβήτης, ρευματικά νοσήματα, αναιμίες και λοιμώδη νοσήματα (HIV, ηπατίτιδες B και C).


Μεσοθεραπεία PRP : Τα Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά από περίπου 3 εβδομάδες, ενώ η θεραπεία περιλαμβάνει 1 έως 3 συνεδρίες, ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος και επαναλαμβάνεται μετά από 6-8 μήνες για τον πρώτο χρόνο. 

Στη  συνέχεια για τη διατήρηση του επιθυμητού αποτελέσματος η όλη διαδικασία επαναλαμβάνεται μια φορά το χρόνο.

Η θεραπεία με PRP αλλά και PPP :

 • Στοχεύει στην αύξηση  παραγωγής κολλαγόνου.
 • Μειώνει τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες.
 • Προσφέρει σφριγηλότητα και τόνωση στην επιδερμίδα.
 • Αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος.
 • Ελαττώνει τις δυσχρωμίες και το μέγεθος των πόρων.
 • Μειώνει τις ευρυαγγείες.
 • Εξαλείφει τις ουλές από ακμή.


Μεσοθεραπεία prp στο λαιμό

 • Τελευταία η μέθοδος χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του τριχωτού της κεφαλής . Έχει παρατηρηθεί πως η χρήση πλούσιου πλάσματος στο τριχωτό αναστέλλει την ανδρογενετική αλωπεκία  και συμβάλλει στην αναγέννηση νέων τριχοθυλακίων, την αύξηση του πάχους των τριχών και των  κερατινοκυττάρων καθώς  και συντελεί στην δημιουργία νέο-αγγείωσης γύρω από τα τριχοθυλάκια. Όλοι οι παραπάνω λόγοι καθιστούν τη μέθοδο σημαντική στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αλωπεκίας.


Μεσοθεραπεία Prp τριχόπτωση


Μετά την αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου

 • Ήπια ερυθρότητα, οίδημα και αίσθημα καύσου είναι αναμενόμενα για κάποιες ώρες μετά τη θεραπεία.
 • Μετά τη θεραπεία δίνονται κατάλληλες οδηγίες, ανάλογα με το ιστορικό και τα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας και ο ασθενής μπορεί από την επομένη να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητές του. 


Το σημαντικότερο στην Αυτόλογη Μεσοθεραπεία είναι η μακροβιότητα του αποτελέσματος και ο φυσικός τρόπος απόκτησής του. 

Επίσης, καθώς χρησιμοποιείται υλικό από τον ίδιο τον ασθενή, δεν υπάρχει κίνδυνος πιθανής αλλεργικής αντίδρασης. 

Τα πλεονεκτήματα αυτά καθιστούν την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP μέθοδο αναντικατάστατη και την πιο ανταγωνιστική ανάμεσα σε κάθε θεραπευτική προσέγγιση,  ανάπλασης και αναγέννησης της επιδερμίδας.


Ποιο είναι το κόστος της μεσοθεραπείας PRP ;

Η τιμή για την αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου καθορίζεται ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος κάθε ασθενούς και τις συνεδρίες που θα χρειαστεί. Συνήθως δίνονται πολλές επιλογές στον ασθενή για την τακτοποίηση του κόστους της επέμβασης. 

Συμβουλευτείτε τον Εξειδικευμένο σας γιατρό σχετικά με την αντιμετώπιση της δικής σας ξεχωριστής περίπτωσης.×

Ο Εξειδικευμένος σας Ωτορινολαρυγγολόγος:
PRP - Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου
Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου - PRP
Περίληψη
Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου – PRP : Το φυσικό Λίφτινγκ. Τέλος σε ρυτίδες, γραμμές στο πρόσωπο, χαλάρωση δέρματος, ουλές με αυτόλογη μεσοθεραπεία.
Ειδικότητα
Πλαστική Χειρουργική Προσώπου
Σύνταξη
Δρ. Κατσούλη Γεωργία
Τροποποίηση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός5,0/5 (σε 8 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
λίφτινγκ, μεσοθεραπεία, αυτόλογη μεσοθεραπεία, ουλές ακμής, λίφτινγκ λαιμού, ρυτίδες, χαλάρωση λαιμού, ρυτίδες στο μέτωπο, μεσοθεραπεία προσώπου, αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου, PRP, χαλάρωση δέρματος, τριχόπτωση, αλλωπεκία, αυτόλογη μεσοθεραπεία σώματος
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019
Σκοπός συγγραφής
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια