the doctors blog

Ευρυαγγείες: Σκληροθεραπεία & μικροθερμοπηξία

ευρυαγγείες θεραπεία σκληροθεραπεία μικροπηξία

Ευρυαγγείες: Εξαφανίστε τις με σκληροθεραπεία & μικροθερμοπηξία


Ως ευρυαγγείες χαρακτηρίζονται τα διατεταμένα φλεβικά τριχοειδή που εμφανίζονται ως μικρές κόκκινες, μοβ ή μπλε φλέβες κάτω από την επιδερμίδα, συνήθως στις γυναίκες.

Σχετικά με τις ευρυαγγείες


 • Το ποσοστό εμφάνισής τους πλησιάζει το 50% του γυναικείου πληθυσμού.
 • Οι βασικοί παράγοντες προδιάθεσης είναι η κληρονομικότητα, η αύξηση βάρους, η καθιστική ζωή, η ορθοστασία και οι ορμονικές μεταβολές.
 • Οι ευρυαγγείες μπορεί να παρουσιαστούν είτε ως μεμονωμένα φλεβικά τριχοειδή είτε ως μεγάλοι φλεβικοί σχηματισμοί που αποκαλούνται spider veins.
 • Οι spider veins ονομάζονται έτσι γιατί έχουν το σχήμα ιστού αράχνης και τις αποτελούν πολύ μικρές φλέβες που συνήθως ξεκινούν από μία ή δύο κεντρικές φλέβες και καταλήγουν σε λεπτότερες ευρυαγγείες ακτινικά στην περιφέρεια. Σπάνια προκαλούν ήπια συμπτώματα (μούδιασμα, κάψιμο, βάρος), ενώ συνηθέστερα δημιουργούν αισθητικό μόνο πρόβλημα.  

Ευρυαγγείες στα πόδια

Ευρυαγγείες: Η Αντιμετώπιση


Ο ιδανικός θεραπευτικός συνδυασμός για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών είναι η σκληροθεραπεία μαζί με τη μικροθερμοπηξία.


Σκληροθεραπεία


Η σκληροθεραπεία είναι η παλαιότερη και εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία των ευρυαγγειών και ειδικότερα αυτών με μεγάλη και μεσαία διάμετρο. 

 • Πρόκειται για την έγχυση σκληρυντικής ουσίας σε ευρυαγγείες μεγαλύτερες του ενός χιλιοστού χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα.
 • Η σκληρυντική ουσία είτε σε μορφή αφρού είτε σαν διάλυμα προκαλεί ίνωση του τοιχώματος των ευρυαγγειών και σύγκλεισή τους. 
 • Έτσι το αίμα δεν είναι πλέον ορατό και δεν μπορεί να εισέλθει ξανά εντός του λεπτού αγγείου. 
 • Η βελτιωμένη τεχνική της σκληροθεραπείας δίνει άμεσα αποτελέσματα σε σε σχετικά σύντομο χρόνο (2-8 συνεδρίες αναλόγως την έκταση του προβλήματος), με μικρό κίνδυνο επιπλοκών και σχεδόν ανώδυνο τρόπο. 
 • Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δεν εφαρμόζεται το καλοκαίρι λόγω του ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή ελαστικής επίδεσης ή κάλτσας αμέσως μετά τη θεραπεία και προφύλαξη από τον ήλιο. 
 • Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται πλέον με τη χρήση σκληρυντικού αφρού σε μεγαλύτερα προβλήματα όπως τις φλεβεκτασίες, σε υποτροπή κιρσών ή υπολειμματικούς κιρσούς μετά από χειρουργική αποκατάσταση, όπου εκτελείται κάτω από καθοδήγηση υπερήχων στο ιατρείο. 
 • Με τη χρήση τοπικού αναισθητικού με τη μορφή κρέμας ή σπρέι, η θεραπεία είναι σχεδόν ανώδυνη και αποδεκτή από όλες τις γυναίκες ακόμη και τις πιο ευαίσθητες.

Η σκληροθεραπεία συνδυάζεται ιδανικά με μία καινούρια μέθοδο, τη μικροθερμοπηξία, για την εξαφάνιση των λεπτών ευρυαγγειών ακόμη και αυτών που σπανίως παραμένουν μετά από τη θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις.
 


Μικροθερμοπηξία


Το πεδίο θεραπείας των λεπτών ευρυαγγειών αλλάζει δραματικά με το σύστημα TC3000 που αποτελεί μια καινοτόμο μέθοδο.

Λύνει το πρόβλημα των ευρυαγγειών για κάθε περιοχή του σώματος, σε κάθε τύπο δέρματος, όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς τον κίνδυνο παρενεργειών και με απόλυτη ασφάλεια.


Η σχεδόν ανώδυνη εφαρμογή της έχει θεαματικά αποτελέσματα στη θεραπεία των ευρυαγγειών με πολύ μικρή διάμετρο (0.1 μέχρι 0.9 mm), των τριχοειδικών αγγείων (telangiectatic matting), των κόκκινων κηλίδων (κόκκινα στίγματα - red spots - κερασοειδή αιμαγγειώματα) και της ροδόχρου νόσου (ευρυαγγείες προσώπου - ρινός).

Το εξελιγμένο σύστημα TC3000


 • Παράγει κύματα υψηλής συχνότητας (4 million Hertz) και μέσω μιας πολύ μικρής βελόνας (διαμέτρου 0,075- 0,15 χιλ) αποδίδει με παλμικό τρόπο θερμική ενέργεια που προκαλεί εστιασμένη θερμοπηξία διακόπτοντας τη ροή του αίματος μέσα στα αγγεία.
 • Έτσι χωρίς κανένα κίνδυνο ή βλάβη για το δέρμα "σβήνεται" η ευρυαγγεία.
 • Αμέσως μετά τη θεραπεία οι ευρυαγγείες εξαφανίζονται άμεσα, ενώ στα επόμενα λεπτά αρχίζουν να εμφανίζονται ερυθρές βλατίδες.
 • Μετά από 48 ώρες το αποτέλεσμα είναι ορατό, όμως τα ίχνη της θεραπείας (μικροσκοπικές εφελκίδες) παραμένουν εμφανή για μερικές ημέρες μέχρι και 3-4 εβδομάδες (ανάλογα με τον τύπο του δέρματος) πριν την οριστική τους εξαφάνιση.


Το σύστημα TC3000 αλλά και το αντίστοιχο Veinwave στις ΗΠΑ, έχουν εγκριθεί από τον FDA ως αποτελεσματική καινοτόμος μέθοδος για τη θεραπεία των ευρυαγγειών, των κόκκινων κηλίδων και της ροδόχρου νόσου.


Ευρυαγγείες: Τα αποτελέσματα της αντιμετώπισης με σκληροθεραπεία και μικροθερμοπηξία & τα ποσοστά επιτυχίας.


Ευρυαγγείες : Φωτογραφίες πριν & μετά τη θεραπεία

Ευρυαγγείες : Φωτογραφία ασθενών πριν & μετά τη θεραπεία

Ευρυαγγείες στα πόδια : Φωτογραφία ασθενούς πριν και μετά την κατάλληλη θεραπεία


Η μέθοδος της θερμοπηξίας δίνει άμεσα αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς δεν απαιτεί ελαστική επίδεση και προφύλαξη από τον ήλιο μετά τη θεραπεία.

Ο συνδυασμός σκληροθεραπείας και μικροθερμοπηξίας έχει ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο από 90% και αποδεικνύεται ιδανική τεχνική θεραπείας των ευρυαγγειών όλων των τύπων.

Ευρυαγγείες : Ποια είναι η τιμή για τη θεραπεία ;


Ενημερωθείτε σχετικά με την τιμή της θεραπείας για ευρυαγγείες από τον Εξειδικευμένο σας Αγγειοχειρουργό.

×

Οι Εξειδικευμένοι σας Αγγειοχειρουργοί :
Ευρυαγγείες: Σκληροθεραπεία & μικροθερμοπηξία
Ευρυαγγείες: Θεραπεία - Αντιμετώπιση
Περίληψη
Ευρυαγγείες στα πόδια. Συνδυασμός σκληροθεραπείας & μικροθερμοπηξίας : το ιδανικό σχήμα θεραπείας & αντιμετώπισης για ευρυαγγείες. Η τιμή για τη θεραπεία
Ειδικότητα
Αγγειοχειρουργική
Σύνταξη
Δρ. Μπουντούρης Ιωάννης, Δρ. Βουρλιωτάκης Γεώργιος
Τροποποίηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός4,9/5 (σε 12 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
ευρυαγγείες, σκληροθεραπεία για ευρυαγγείες, αγγειοχειρουργική, μικροθεραπεία για ευρυαγγείες, ευρυαγγείες στα πόδια, αντιμετώπιση για ευρυαγγείες
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια