the doctors blog

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου, που αναδεικνύει την ανάγκη για συντονισμένες παγκόσμια δράσεις για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής που αποτελεί αυτή η μη μεταδοτική ασθένεια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο παιδικός και εφηβικός καρκίνος απειλεί να ξεπεράσει τα λοιμώδη νοσήματα, ως ένα από τα υψηλότερα αίτια θνησιμότητας ασθενειών που σχετίζονται με τα παιδιά.
Σύμφωνα με την IARC (2015), η αναφερόμενη σε όλο τον κόσμο συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου της παιδικής ηλικίας αυξάνεται από 165.000 νέες περιπτώσεις ετησίως σε 215.000 περιπτώσεις για παιδιά 14 ετών και κάτω, και 85.000 νέες περιπτώσεις για εφήβους 15-19 ετών. Πολλά περισσότερα περιστατικά δεν έχουν καταμετρηθεί δε, λόγω έλλειψης των μητρώων καταγραφής του καρκίνου της παιδικής ηλικίας σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών.
Ενώ ο αριθμός των παιδιών με καρκίνο είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με την παγκόσμια συχνότητα εμφάνισης ενήλικων καρκίνων, ο αριθμός των ζωών που σώζεται είναι σημαντικά υψηλότερος,τα ποσοστά επιβίωσης στις χώρες με υψηλά εισοδήματα φθάνουν κατά μέσο όρο το 84% και βελτιώνονται σταθερά ακόμη και σε λιγότερο εύπορες περιοχές του κόσμου όπου υπάρχει τοπική και διεθνή υποστήριξη.
Απώτερος στόχος της εκστρατείας και ενιαίο μήνυμα είναι "Καλύτερη πρόσβαση στην φροντίδα των παιδιών και εφήβων με καρκίνο, Παντού". Αυτό το μήνυμα ρίχνει φως στις ανισότητες και ιδίως στην κραυγαλέα ανισότητα πρόσβασης στην περίθαλψη στις περισσότερες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, όπου το 80% των παιδιών με καρκίνο ζουν. Τα παιδιά και οι έφηβοι στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική και σε τμήματα της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης δεν έχουν ακόμα πρόσβαση σε κατάλληλη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων βασικών φαρμάκων και εξειδικευμένης περίθαλψης. Επί του παρόντος, όπου ζει κάποιος, συχνά καθορίζει την ικανότητά του να επιβιώσει του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.
Οι
1800 επαγγελματίες του τομέα της υγείας από 110 χώρες που είναι μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOP) και τις 187 οργανώσεις-μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Παιδικού Καρκίνου , τον μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό οργανισμό υποστήριξης των ασθενών για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας ζητούν από όλους να σταθούν αλληλέγγυοι και να εξασφαλίσουν, ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν παντού την ευκαιρία να επιβιώσουν του καρκίνου και να ζήσουν μία μακράς διάρκειας, παραγωγική και ουσιαστική ζωή.
«Η πιθανότητα για μια θεραπεία, η πιθανότητα να ζήσει ένα παιδί, δεν θα πρέπει να είναι ένα γεωγραφικό ατύχημα . Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από ό, τι να συνειδητοποιήσετε ότι το παιδί σας έχει καρκίνο. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό από το να γνωρίζετε ότι η  θεραπεία για το συγκεκριμένο  καρκίνο του παιδιού σας υπάρχει,  και μάλιστα  με άριστα αποτελέσματα, αλλά ... ότι δεν είναι διαθέσιμη για το παιδί σας. Γιατί; Επειδή το παιδί σας συμβαίνει να ζει σε λάθος ημισφαίριο! Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη ωμότητα ... να κάνετε τη φωνή σας να ακουστεί κατά τη Διεθνή παιδική ηλικία Ημέρα κατά του Καρκίνου και να ζητήσετε από τους παγκόσμιους ηγέτες να δράσουν και να σώσουμε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το πού ζουν! "
(Πριγκίπισσα Dina Mired, επιζών του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, η παγκόσμια πρέσβειρα για δίκαιο έλεγχο του καρκίνου).
Για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Καρκίνου στην παιδική ηλικία, το ζητούμενο είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα της υγείας, οι γονείς, οικογένειες, και οι κοινότητες να υποστηρίζουν μια κυβέρνηση συνεργασίας με τις εθνικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, μη κερδοσκοπικές ομάδες και τοπικές κοινότητες για να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά και οι έφηβοι με καρκίνο έχουν την κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού του καρκίνου της παιδικής ηλικίας (από τη διάγνωση, τη θεραπεία ,την παρακολούθηση και τη φροντίδα).
×

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου
Καρκίνος στα παιδιά - Παγκόσμια ημέρα
Περίληψη
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο παιδικός και εφηβικός καρκίνος απειλεί να ξεπεράσει τα λοιμώδη νοσήματα, ως ένα από τα υψηλότερα αίτια θνησιμότητας ασθενειών που σχετίζονται με τα παιδιά.
Ειδικότητα
Παιδιατρική
Σύνταξη
Τροποποίηση: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός5,0/5 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
καρκίνος στα παιδιά, παιδικός καρκίνος, παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου, εφηβικός καρκίνος
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια